De bescherming van het milieu en het behoud van hulpbronnen is voor ons een prioriteit bij de ontwikkeling en fabricage van onze producten. Veel van de brandwerende coatings zijn momenteel geclassificeerd als bouwmaterialen voor ecologisch bouwen volgens de criteria van het Amerikaanse LEED-keurmerk.

Goed nieuws voor bouwers en aannemers. Want vooral bij gebruik in ziekenhuizen, scholen en kleuterscholen zijn de eisen aan de compatibiliteit van bouwmaterialen voor mens en milieu bijzonder hoog. LEED staat voor Leadership in Energy and Environmental Design. Dit keurmerk werd in 1998 verleend door de VS. Green Building Council heeft strikte normen opgesteld en vastgesteld voor de gepresenteerde bouwproducten.

De producten die nu zijn bekroond zijn onder meer de stalen brandbeveiligingssystemen HENSOTHERM® 410 KS en 420 KS, goedgekeurd volgens de Europese normen voor R30 / R60 en R90 / R120. De systemen bestaan ​​uit de primer HENSOGRUND AQ, de isolerende laagvormende brandwerende coatings HENSOTHERM® 410 KS en 420 KS en de toplaag HENSOTOP 84 AQ in de gewenste kleur. Alle systeemcomponenten hebben een formulering op waterbasis. Het transparante Hensel houtbrandbeveiligingssysteem HENSOTHERM 1 KS INNEN is ook erkend als ecologisch bouwmateriaal volgens LEED-criteria.

Het VOS-gehalte van de brandwerende coating HENSOTHERM 1 KS INNEN is minder dan één procent, de bijbehorende beschermende lak is aromaat vrij. HENSOMASTIK® 5 KS en HENSOMASTIK® B 3000 werden ook bekroond. HENSOMASTIK® 5 KS is oplosmiddel vrij en halogeen vrij en ook weerbestendig. Het kan daarom ook buiten worden gebruikt en daar voor kabelbrandbeveiliging, kabelverbanden en afscheidingen. HENSOMASTIK® B 3000 wordt gebruikt om betonelementen te versterken.